Галерия

Контакти

Апартаментът се намира в новопостроена модерна сграда в центъра на гр.Хасково. Невероятна е гледката към градския площад, както и към емблематичната скулптура на Богородица…
Жилището е с югозападно изложение, с площ от общо 130 квадратни метра.
Обитателите му са двучленно семейство на средна възраст с хуманитарни професии и интерес към изобразителното изкуство. Тяхната концепция за новият им дом беше да се запази пространството и светлината, да бъде удобно и лесно за живеене.
Всеки един от тях трябваше да има и свое собствено място, поради различните часове на заетост в ежедневието им. Дневната зона е с отворен план и включва трапезария, кухня и кът за почивка. Оформена носеща колона в центъра на помещението, сменя визуално функцията си и се превръща в символ на семейната сплотеност и топлина – биоетанолова камина, облицована с естествен камък , над която е разположен и телевизора. Кухнята е достатъчно функционална и заема своето отредено място в общия план. Тя е ситуирана с основна част с разпределени функции между отделните уреди и остров с котлони и с
вертикално изтеглящ се аспиратор. Решена е в актуалния бетонов финиш и бели гланцови повърхности. Трапезната маса е разположена така, че гледката през панорамните прозорци да създава чувството, че градът е в краката ти…
Акценти са и ламперията зад дивана, която кореспондира със шкафа, ситуиран до кухненската мебел. Тъмното дърво се появява и на плота на трапезната маса. Играта на тъмно и светло, топло и студено, хром, златисти и медни оттенъци се случва навсякъде из жилището. Вградените осветителни тела са решени в бял цвят, за да може да отстъпят място на каскадния полилей над масата и над страницата на дивана. Така пространството се разлива от една в друга функция, а светлината не се променя драстично.
Антрето е превърнато в огледална зала, която се свързва с общото помещение чрез висока стъклена врата, без растери, така, че визуално двете да се слеят Като ценители на живописта , несъмнено картините от български и чужди автори, заемат една особена част от интериора в жилището.
Подът навсякъде в жилището, с изключение на мокрите помещения, е естествен многослоен дъбов паркет. За да имат своите места за почивка и уединение, двете спални са разпределени между двучленното семейство. Заради романтичната и изискана натура на домакинята, стаята която обитава тя, е решена в коренно различен стил от цялото жилище. Светлите цветове на мебелите с лека патина и месингови акценти с детайлите по тях, допринасят за спокойна почивка в края на претовареното й ежедневие.
Спалнята на домакина е решена стегнато и естетично.
Високото легло и функционалната класическа композиция зад него с гардероби, ракла и надстройка, кореспондират отлично с препратката към класическите елементи пред него – фризовете по стената зад телевизора.

Дизайнер:
Христина Килфанова
Проект:
Artistic Spirit and gold elements
Категория:
Апартамент - 130 м2
Място:
Хасково
Реализация:
Ноември 2019